Top-5 Små, Mellan, och Stora PonyCycle att köpa 2021

You are currently viewing Top-5 Små, Mellan, och Stora PonyCycle att köpa 2021
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

PonyCycle ´n är en relativt ny leksak här i Sverige. 

En ponycycle är designad så att den liknar en häst både till utseendet och till hur den rör sig.

Barnet får känslan av att rida på en riktig häst utan att faktiskt ha en riktig häst. Barnet styr och får hästen att galoppera framåt helt av egen kraft.

Vi samlar poncycle ´s till salu i Sverige och vi utökar hela tiden listan med nya PonyCycle´s när de finns att köpa i butik.

Top 5-PonyCycle (Small Max 25kg)

PonyCycle Ride-On Häst Premium, Brun

En söt liten PonyCycle med färgglada detaljer i storleken small. Mycket välgjord och verklighetstrogen PonyCycle som passar för barn från 3 år och upp till 25 kg. Galoppera fram genom att guppa upp och ner i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

ponycycle
5/5

PonyCycle Ride-On Häst, Mörkbrun/Vit

En Mellanbrun PonyCycle med vita detaljer och svart man i storleken small. Mycket välgjord och verklighetstrogen PonyCycle som passar för barn från 3 år och upp till 25 kg. Galoppera fram genom att guppa upp och ner i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

ponycycle brun
5/5

PonyCycle Ride-On Häst, Svart/Vit

En svart PonyCycle med vita detaljer och svart man i storleken small. Mycket välgjord och verklighetstrogen PonyCycle som passar för barn från 3 år och upp till 25 kg. Galoppera fram genom att guppa upp och ner i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

ponycycle svart
5/5

PonyCycle Ride-On Häst, Brun/Vit

En ljusbrun PonyCycle med vita detaljer och ljus man i storleken small. Mycket välgjord och verklighetstrogen PonyCycle som passar för barn från 3 år och upp till 25 kg. Galoppera fram genom att guppa upp och ner i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

ponycycle ljusbrun
5/5

PonyCycle Ride-On Enhörning, Rosa

En vit enhörnings PonyCycle med rosa detaljer och rosa man i storleken small. Mycket välgjord och verklighetstrogen PonyCycle som passar för barn från 3 år och upp till 25 kg. Galoppera fram genom att guppa upp och ner i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

ponycycle vit rosa enhörning
5/5

Top 5 PonyCycle (Medium Max 40kg)

PonyCycle Ride-On Häst Premium Medelstor, Brun

En söt medelstor PonyCycle med färgglada detaljer i storleken mellan. Mycket välgjord och verklighetstrogen PonyCycle som passar för barn från 4 år och upp till 40 kg. Galoppera fram genom att guppa upp och ner i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

ponycycle
5/5

PonyCycle Ride-On Häst, Medelstor Mörkbrun/Vit

En Mellanbrun PonyCycle med vita detaljer och svart man i storleken mellan. Mycket välgjord och verklighetstrogen PonyCycle som passar för barn från 4 år och upp till 40 kg. Galoppera fram genom att guppa upp och ner i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

ponycycle brun
5/5

PonyCycle Ride-On Häst, Medelstor Svart/Vit

En svart PonyCycle med vita detaljer och svart man i storleken mellan. Mycket välgjord och verklighetstrogen PonyCycle som passar för barn från 4 år och upp till 40 kg. Galoppera fram genom att guppa upp och ner i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

ponycycle svart
5/5

PonyCycle Ride-On Häst, Medelstor Brun/Vit

En ljusbrun PonyCycle med vita detaljer och ljus man i storleken mellan. Mycket välgjord och verklighetstrogen PonyCycle som passar för barn från 4 år och upp till 40 kg. Galoppera fram genom att guppa upp och ner i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

ponycycle ljusbrun
5/5

PonyCycle Ride-On Häst, Medelstor Enhörning, Rosa

En vit enhörnings PonyCycle med rosa detaljer och rosa man i storleken medium. Mycket välgjord och verklighetstrogen PonyCycle som passar för barn från 4 år och upp till 40 kg. Galoppera fram genom att guppa upp och ner i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

ponycycle vit rosa enhörning
5/5

PonyCycle Large (Max 80kg)

Animal Riding - Horse Maharadscha - X-Large

En svart PonyCycle med vita detaljer i storlek X-large. Den här hästen är för barn från 8 år och uppåt. Då den klarar en maxvikt på hela 80 kg kan även vuxna rida på den.

Galoppera fram genom att guppa i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

 • Storlek – X-large.
 • Ålder – +8 år.
 • Maxvikt –  80 kg.
 • Mankhöjd –  80 cm.
 • Utseende – Svart päls, vit bläs, vita strumpor.
 • Utrustning – Brun sadel och träns.
 • Övrigt –  Finns även i storlekarna small och medium/large.
large pony cycle

Animal Riding - Horse Amadeus - X-Large

En brun PonyCycle med vita detaljer i storlek X-large. Den här hästen är för barn från 8 år och uppåt. Då den klarar en maxvikt på hela 80 kg kan även vuxna rida på den.

Galoppera fram genom att guppa i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

 • Storlek – X-large.
 • Ålder – + 8 år.
 • Maxvikt –  80 kg.
 • Mankhöjd –  80 cm.
 • Utseende – Brun päls, vit bläs, vita strumpor.
 • Utrustning – Brun sadel och träns.
 • Övrigt – Finns även i storlekarna small och medium/large.
ponycycle large

Animal Riding - Horse Snowy - X-Large

En vit PonyCycle med vita detaljer i storlek X-large. Den här hästen är för barn från 8 år och uppåt. Då den klarar en maxvikt på hela 80 kg kan även vuxna rida på den.

Galoppera fram genom att guppa i sadeln och styra med handtagen på hästens huvud. 

Produktbeskrivning

 • Storlek – X-large.
 • Ålder – + 8 år.
 • Maxvikt –  80 kg.
 • Mankhöjd –  80 cm.
 • Utseende – Vit päls, vit bläs, vita strumpor.
 • Utrustning – Brun sadel och träns.
 • Övrigt – Finns även i storlekarna small och medium/large.
lareg ponycycle

Animal Riding - Lion Shimba - X-Large

Ett Ride-on Djur i form av ett lejon i storlek X-large. Det här Ride-on lejonet är för barn från 8 år och uppåt. Då den klarar en maxvikt på hela 80 kg kan även vuxna rida på den.

Spring fram genom att guppa i sadeln och styra med handtagen på lejonets huvud. 

Produktbeskrivning

 • Storlek – X-large.
 • Ålder – + 8 år.
 • Maxvikt –  80 kg.
 • Mankhöjd –  80 cm.
 • Utseende – Gul päls.
 • Utrustning – Brun sadel.
 • Övrigt – Finns även i storlekarna small och medium/large.
animal riding lion shimba

Vanliga frågor om PonyCycle

Vad är en PonyCycle?

En PonyCycle är en mekanisk leksakshäst som ditt barn kan rida på och få känslan av att rida på en riktig häst. Barnet sitter på hästen och rider fram på den med hjälp av sin egen kraft. PonyCycle´n har utseendet av en häst men finns även i form av andra djur att köpa.

Hur funkar en Ponycycle?

En ponycycle är helt mekanisk. Det finns inga batterier eller annat drivmedel än barnets egna energi. Barnet tar sig fram med sin ponycycle genom att gunga upp och ner på hästens sadel med fötterna i stigbyglarna. Detta göra så att hästens ben rör på sig i en galopp-liknande rörelse och hästen rullar framåt på de fyra hjulen som göms i hovarna.

Vilka är PonyCycle´s för? 

PonyCycle´s är för barn från 3 år och uppåt, pojkar som flickor. Det finns till och med vissa som klarar en vikt upp till 80 kg vilket gör att även vuxna kan testa om de vill och vågar.

Även om barnet kanske inte har hästintresse kommer hen tycka det är roligt att rida fram på en PonyCycle. Som tur är kommer dom även som andra djur, t.ex lejon, elefant, älg mm.

De kommer i olika storlekar, liten, mellan, stor eller extra stor. De olika storlekarna är anpassad för barnens olika åldrar och vikter. Vi har specificerat vad alla PonyCycle´s har för maxvikt och åldersspann i vår lista över ponycycle´s.

Var kan man använda en Ride-on Djur?

En PonyCycle går att använda både ute och inne, enda förutsättningen är att du har ett plant underlag. Det går lika bra att leka ute på asfalten som inne på vardagsrums golvet. Ska ni gå och handla eller bara gå en promenad kan det vara perfekt för barnet att ta sin PonyCycle. Barnet får minst lika mycket motion som att gå (om inte mer).

Var kan man inte använda en Ride-on djur?

Det kan vara svårt att ta sig fram ute på gräsmattan då den har hjul istället för hovar kommer hjulen inte att rulla bra på den mjuka gräsmattan. På en konstgräsplan skulle den däremot fungera bra.

Även om det funkar att ta sig fram på grusvägar rekommenderar vi inte det. Dels blir det ganska guppigt samtidigt som grus och småsten i värsta fall kan leta sig in i hjulen och förstöra.

Varför ska man köpa en PonyCycle?

Barn sitter mer stilla idag än någon gång tidigare. Den här leksaken stimulerar barn till rörelse och tränar både barnets kondition som kordination.

Eftersom en PonyCycle drivs helt mekaniskt utan batterier eller någon motor kommer ditt barn att göra slut på mängder av energi och ha väldigt rolig under tiden. 

Att tänka på när man köper en PonyCycle

Eftersom det är en relativt dyr leksak och det finns flera olika sorter, färger och djur är det bra om du vet vilken variant ditt barn vill ha.

Titta så att den är både ålders och storleksanpassad för ditt barn. 

Om ditt barn är över 4 år och nästan väger 25 kg kan det vara ide att titta på ponycycle´s upp till 40kg så att inte barnet växer ut den direkt 

Nackdelar med PonyCycle´s

De är relativt stora och kräver lite utrymme. Välj en ni tycker är fin så passar de även som inredning eller som klädhängare på barnrummet när de inte används.