De 10 Bästa Käpphäst Hinder till Salu 2020

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

käpphäst hinderVad roligt att du ska köpa käpphäst hinder! Vi samlar alla käpphäst hinder till salu och hjälper dig hitta rätt!

Tyvärr finns det inte många käpphäst-hinder till salu idag. Vi på KäpphästStallet är säkra på att samtidigt som käpphäst-sporten växer kommer det komma fler och fler käpphäst-hinder till butikerna att köpa.

Vi har skapat en lista med all hinder till käpphästar att köpa, vi utökar hela tiden listan med nya hinder så fort de kommer ut i butikerna.

Flera av hindren som finns att köpa är inte gjorda för käpphäst-hoppning från början men de funkar precis lika bra till det! 

I listan kan du hitta hinder för käpphästar i plast, käpphäst hinder i trä, billiga käpphäst hinder, höga och låga hinder.

Vi är säkra på att du hittar något för dig! Scrolla ner för att titta igen om vår lista.

Se även vårt inlägg här där vi samlat Alla käpphästar till salu 2020.

Top 10 käpphäst hinder!

1. Käpphäst hinder - trä

Ett elegant käpphäst hinder i naturlig trä. Du justerar enkelt höjden genom att lägga ribban på träpluggarna. 

Det finns totalt tio höjder att välja på flytta träpluggarna till den höjden du vill ha och lägg sen på ribban.

Produktbeskrivning

hinder
5/5

2. Hopphinder Käpphäst

En av våra favoriter!

Hinder i plast. Du kan steglöst ställa in exakt den höjd du vill ha mellan 0-100 cm. Eftersom det är i plast gör det inte ont att riva och det väger lite så det är enkelt att förflytta.  

Produktbeskrivning

käpphäst hinder
5/5

3. Plyohäck - 10,5 - 150cm

Vi gillar det här praktiska käpphäst hindret. Du justerar enkelt höjden på hindret steglöst med klämmor på stolparna. Du kan sätta höjden på allt mellan 10,5-150 cm.

Hindret är enkelt att montera och lätt att flytta och bära med sig. Hindret finns färgerna röd eller gul.

Produktbeskrivning

hinder
5/5

4. Hinderset, 2 hinder & 4 koner

I det här setet får du två hinder i plast till din hoppbana. Består av 4 koner och 2 hinder ribbor. Du kan välja mellan tre olika höjder. Konerna är 50 cm höga och  hindren är 100 cm breda. Passar perfekt till markarbete och hoppning på lägre höjder med dina käpphästar

Produktbeskrivning

plast
5/5

5. Hinder från Pinolino, Blå (20-60 cm)

Ett av de finare hinder du kan köpa i butik. Finns i tre olika färger, röd, gul och blå. Du kan ställa in hindren på 5 olika höjder 20 cm, 30 cm, 40 cm 50 cm och 60 cm. Hindret har höjderna utmärkt med siffror på stolparna.

Produktbeskrivning

trä
5/5

6. Hinder från Pinolino, Gul (20-60 cm)

Ett av de finare hinder du kan köpa i butik. Finns i tre olika färger, röd, gul och blå. Du kan ställa in hindren på 5 olika höjder 20 cm, 30 cm, 40 cm 50 cm och 60 cm. Hindret har höjderna utmärkt med siffror på stolparna.

Produktbeskrivning

trä
5/5

7. Käpphäst Hinder från Pinolino, Röd (20-60 cm)

Ett av de finare hinder du kan köpa i butik. Finns i tre olika färger, röd, gul och blå. Du kan ställa in hindren på 5 olika höjder 20 cm, 30 cm, 40 cm 50 cm och 60 cm. Hindret har höjderna utmärkt med siffror på stolparna.

Produktbeskrivning

käpphäst hinder
5/5

8. Trixie Hinderset, 3 hinder & 6 koner

Med det här setet får du totalt tre käpphäst-hinder till din hoppbana. Setet består av av 3 st hinder i plast, 6 st koner och 3 hinder ribbor.

Du kan välja mellan tre olika höjder. Konerna är 30 cm höga och  hindren är 78 cm breda. Passar perfekt till markarbete och hoppning på lägre höjder med dina käpphästar.

Produktbeskrivning

plast hinder
5/5

9. Hinder set, 5 st hinder

Med detta set om 5 st  hinder i plast är du snart redo att börja bygga din käpphäst bana. Hindren går att justera i tre olika höjder. Det medföljer en praktisk väska som du kan transportera dina hinder i. Hinder setet består av 10 st koner och 5 hinder ribbor.

Produktbeskrivning

hinder
5/5

10. Uppblåsbart käpphäst hinder

Här är ett helt unikt uppblåsbart hinder i plast. Perfekt för en fantasifull hoppbana.

Justera enkelt höjden genom att flytta ribban på ”piggarna”. Du kan fylla fötterna med vatten eller sand för att hindret ska stå stadigt.

Produktbeskrivning

5/5

Handtillverkade Hinder


Bygg ditt eget Käpphäst-Hinder

Svenska Yle har gjort en fantastisk guide hur du bygger tre olika egna käpphäst-hinder.

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/11/08/bygg-proffsiga-hinder-till-kapphastloppet

Att tänka på när man köper käpphäst hinder

Vilket käpphäst hinder ska man välja?

Då det inte finns jätte många hinder på marknaden är det svårt att vara kräsen. Antingen köper du material och bygger och målar ett precis som du vill ha det. Eller så köper du ett färdigt i butik. 

En bra ide kan vara att variera. Det kan vara skönt att ha ett par hinder i plast som är enkla att plocka fram och och plocka undan när du bara ska ut och hoppa en stund. 

Det viktigaste är att ha roligt, så länge det går att hoppa över hindret är det ett bra hinder. 

Ska du anordna en tävling kan det såklart vara roligt att ha några finare hinder i trä.

 

Vanliga frågor om käpphäst hinder

Vad är ett käpphäst hinder?

Ett käpphäst-hinder är precis som det låter ett hinder du kan hoppa över tillsammans med dina käpphästar. Hindret består oftast av två hinderstöd och en bom. Det finns hinder som har flera bommar. Du kan bygga dina egna hinder eller köpa färdiga i butik.

Käpphäst-hinder kan se olika ut. Det finns de helt i trä med en eller flera bommar och det finns hinder gjorda av plast.

Hur använder man käpphäst hinder?

Placera ut hindren i trädgården och bestäm i vilken ordning du ska hoppa. Börja hoppa på låga höjder och höj hindren allt eftersom du och din käpphäst blir säkrare och vågar hoppa på högre hinder. Med fler hinder kan man bygga längre och mer fantasifulla banor.

  1. Plocka fram dina hinder.
  2. Placera ut hindren i en bana så som du vill ha dem.
  3. Placera bommarna på en lämplig höjd.
  4. Se till att din käpphäst är uppvärmd och redo!
  5. Nu är det dags att hoppa! Hindren ska hoppas i en viss ordning, är det tävling ska det gå så snabbt som möjligt utan att du river.

Var kan man ha käpphäst hinder?

Har ni en trädgård går det alldeles utmärkt att ha de placerade i trädgården. Käpphäst hinder i plast med koner som hinderstöd kan man hoppa på inomhus om utrymmet finns.

Har man ingen egen trädgård eller yta där man kan ha sina hinder så har det börjat byggas hoppbanor för käpphästar runt om i sverige bland annat i Fruängen och i Trollhättan och vi vet att fler orter är på väg.

Varför ska man köpa käpphäst hinder?

Med hinder blir käpphästarna mer än en hobby, det blir en sport. Käpphäst-sporten är fartfylld och extremt roligt. 

Du får springa, träna, hoppa och svettas. Du får chansen att vara kreativ när du planerar och bygger din bana. Du får chansen att utmana dig själv och andra när du klarar högre höjder och snabbare tider.

Vem kan ha käpphäst hinder?

Det finns ingen som är för liten eller för stor för att hoppa med sin käpphäst. Det finns hinder i alla storlekar, för de allra minsta kan man placera hindren på den absolut lägsta höjden så att det går att kliva över hindret eller lägga bommarna på marken så att det inte är någon riska att barnet snubblar eller river. 

För ungdomar och vuxna finns det såklart höga hinder som du kan höja upp emot över en meter vilket vi kan intyga är utmanande för de allra flesta.

När kan man börja köpa och hoppa med käpphäst – hinder?

Då hinder både tar plats, kostar att bygga eller köpa kan man testa att rida ut med sin käpphäst och hoppa över sånt som finns hemma först. Tycker du det är roligt och tror att du kommer fortsätta med käpphäst sporten och hoppning tror vi det är en god investering med hinder. 

Hur många hinder behöver man till en hoppbana?

En aktiv käpphäst-ryttare behöver hinder till att bygga en hoppbana. Ska du bygga en hoppbana är en bra början 4-6 hinder. Du vill att hoppbana ska vara lagom lång, 1-3 hopphinder blir ofta för kort. När du är mer van kan du utöka banan med upp till 8-10 hinder.

Ska man Köpa eller bygga käpphäst hinder?

Vi tycker att båda alternativen är bra. Alla har inte möjlighet att bygga sina egna, då är det perfekt att kunna köpa färdiga.

Vi listar några plus och minus med båda alternativen.

Köpa Käpphäst-Hinder

Bygga Käpphäst-Hinder